MAX multipurpose boat - finskt hantverk

Alpo Pro Boats Oy, en finsk tillverkare av katamaranbåtar i aluminium, introducerade den nya MAX-aluminiumbåten 2021. Det finns för närvarande sex storlekar i kollektionen.

Alpo Pro Boats, en båttillverkare baserad i Rauma, har förnyat och skapat ett nytt båtmärke och sex nya skrovmodeller som heter MAX. Jämfört med sina föregångare har pontonskroven gjorts om helt, vilket resulterat i förbättrad lastkapacitet och, särskilt under extrema förhållanden, har en mjukare, bekvämare, säkrare och snabbare körning.

Vi vågar påstå att MAX-båtarna är bäst i sin storlekskategori även i högre vågor, och därför rekommenderar vi starkt en provkörning till alla som funderar på att köpa en båt.

Katamaranbåtar kommer också med mer utrustning, som bäddsoffor i olika storlekar, en biminikapell, höj- och sänkbar vindruta i ratten, elektriskt öppningsbara bogramper m.m.

På Helsinki Boat Show 2023 kommer vi att presentera MAX 68-hytten och MAX 48, som kommer att läggas till vårt sortiment på begäran av våra kunder.


Aluminiumkatamaraner är riktiga multifunktionsbåtar, vilket vi anser är mycket viktigt med tanke på den generellt korta båtsäsongen i Finland. Oavsett om du är fiskare, campare, skärgårdsbyggare eller seglare så används MAX-båtar så fort isen bryter vattnet och lyfts upp först när havet fryser.

MAX-båtar kanske inte nödvändigtvis fångar estetikers ögon med sitt utseende, men det är inte meningen. Snarare siktar de på förstklassig vågprestanda, funktionalitet och enkel rörelse till sjöss.